Bulion i inne namiętności
Melodramat | Od lat 16 | 145 min
Film grany w ramach Kina Letniego. Wstęp
Francja, połowa XIX wieku. Historia pełna namiętności i pasji, miłości do jedzenia i mocnego, wieloletniego uczucia łączącego bohaterów. Sercem zamku Dodina Bouffanta jest kuchnia, a jego serce od wielu lat należy do jego kucharki i prawej ręki, Eugénie. Wyrafinowane potrawy powstają z radością, proces przygotowania i degustacji trwa aż osiągnięty zostanie efekt idealny lub też dokonane kolejne kulinarne odkrycie. Gotowanie jest metaforą i odbiciem relacji łączącej pewnego, precyzyjnego Dodina i zmysłowo delikatnej Eugénie, dopasowaniem i zrozumieniem bez słów.
czytaj więcej
Francja, połowa XIX wieku. Historia pełna namiętności i pasji, miłości do jedzenia i mocnego, wieloletniego uczucia łączącego bohaterów. Sercem zamku Dodina Bouffanta jest kuchnia, a jego serce od wielu lat należy do jego kucharki i prawej ręki, Eugénie. Wyrafinowane potrawy powstają z radością, proces przygotowania i degustacji trwa aż osiągnięty zostanie efekt idealny lub też dokonane kolejne kulinarne odkrycie. Gotowanie jest metaforą i odbiciem relacji łączącej pewnego, precyzyjnego Dodina i zmysłowo delikatnej Eugénie, dopasowaniem i zrozumieniem bez słów.
Daty i godziny wydarzeń

Film grany w ramach Kina Letniego. Wstęp
Francja, połowa XIX wieku. Historia pełna namiętności i pasji, miłości do jedzenia i mocnego, wieloletniego uczucia łączącego bohaterów. Sercem zamku Dodina Bouffanta jest kuchnia, a jego serce od wielu lat należy do jego kucharki i prawej ręki, Eugénie. Wyrafinowane potrawy powstają z radością, proces przygotowania i degustacji trwa aż osiągnięty zostanie efekt idealny lub też dokonane kolejne kulinarne odkrycie. Gotowanie jest metaforą i odbiciem relacji łączącej pewnego, precyzyjnego Dodina i zmysłowo delikatnej Eugénie, dopasowaniem i zrozumieniem bez słów.
czytaj więcej
Francja, połowa XIX wieku. Historia pełna namiętności i pasji, miłości do jedzenia i mocnego, wieloletniego uczucia łączącego bohaterów. Sercem zamku Dodina Bouffanta jest kuchnia, a jego serce od wielu lat należy do jego kucharki i prawej ręki, Eugénie. Wyrafinowane potrawy powstają z radością, proces przygotowania i degustacji trwa aż osiągnięty zostanie efekt idealny lub też dokonane kolejne kulinarne odkrycie. Gotowanie jest metaforą i odbiciem relacji łączącej pewnego, precyzyjnego Dodina i zmysłowo delikatnej Eugénie, dopasowaniem i zrozumieniem bez słów.